1. Practicarea sporturilor in mod organizat este din ce in ce mai bine primita de companiile care doresc  sa-si rasplateasca angajatii. Stiti ce sporturi practica angajatii din Autoritatea de Suprveghere Financiara?

În primul rând este vorba despre Sindicatul ASF. Acesta este mai mult decât o companie, este o structură în care oamenii se alătură și formează echipe, împărtășesc sentimente, experiențe, se implică personal. Și da, avem mulți practicați de sporturi, atât bărbați cât și femei: fotbal, handbal, tenis, ping-pong, volei, baschet, maraton, înot, șah (chiar avem jucători pasionați de acest sport),arte marțiale de mai multe tipuri, ciclism, motociclism. Avem și mulți colegi pentru care mișcarea este un element esențial și care în mod regulat merg la o sală de sport.

2. Dumnevoastra ce sport practicati, sau ati practica daca ati avea timp?

În prezent nu mai practic niciun sport în mod constant. Merg câteodată la bazinul de înot, atunci când timpul îmi permite. Ceea ce am făcut mai demult este și ceea ce mă atrage în continuare: înotul și baschetul.

3. Aveti un sport preferat?

Sigur – baseball. Este un sport atipic la prima vedere, deși foarte apropiat de sportul vechi al românilor – oina. Din păcate, în România oina nu se mai joacă, iar baseball-ul nici atât.

4. Ce parere aveti despre participarea echipei Sindicatului ASF in Campionatul National de Fotbal Corporatist?

Ne-am dorit să formăm o echipă din mai multe puncte de vedere. Primul ar fi că sportul este important în viața noastră. Al doilea este că fotbalul este important în viața unora dintre noi, adevărați pasionați de acest sport. Al treilea este că formarea unei echipe pentru eficientizarea muncii este importantă, iar o echipă se poate suda în mod real doar prin interacțiunea într-un mediu în care inhibițiile dispar, în care rămâne doar pasiune în stare pură. ASF este o instituție tânără, atât din perspectiva înființării sale, cât și din cea a vârstei medii a salariaților. Drept urmare, aveam nevoie de un mediu în care să legăm relații durabile, iar acest mediu este sportul. Constituirea unei echipe a reprezentat liantul de care aveam nevoie pentru a forma și a întreține la nivel social, uman, relații bazate pe pasiuni, pe sinceritate, pe onestitate. Participarea echipei Sindicatului ASF la această competiție este unul dintre cele mai frumoase și de suflet proiecte ale noastre. Nu numai echipa, dar ați văzut și galeria, nu vorbim doar de sport, dar și de prietenii. Vorbim de ordine, de organizare, de dedicare, de plăcerea de a juca.

5. Cum au primit membrii Sindicatului ASF participarea unei echipe in Campionatul National de Fotbal corporatist?

Mai întrebăm asta după ce am văzut galeria? Ceea ce este în spatele echipei este și de mai mare amploare, deoarece a doua zi după fiecare meci la serviciu se vorbește despre rezultatele echipei de fotbal. Chiar dacă timpul nu permite multora să vină la meci, în schimb sunt alături de echipă cu tot sufletul și toată implicarea. Mai mult, din păcate, deoarece există un număr limitat de jucători pe teren sau de jucători înscriși în lot; am avut o problemă în a face selecţia, deoarece mulți și-au dorit să participe la această echipă.

6. Veniti pe stadion sa va sustineti echipa?

Doar la două meciuri am lipsit, dar nu pentru că nu mi-am dorit să particip, ci pur și simplu pentru că am fost plecată în delegație. Iar când am participat, am stat mereu jos, pe bancă, lângă echipă. Îmi este foarte drag acest proiect, cel al echipei de fotbal a Sindicatului ASF, formată dintr-un grup de băieți absolut minunați, care au format o echipă dincolo de performanțele sportive. Și îmi este dragă și galeria, pe care au o am mereu în față, de pe teren. Nu înțeleg cum un manager nu ar putea fi alături de echipa lui, nu acesta este rolul său?

7. Cu ce echipa de fotbal tineti?

Cu cea a Sindicatului ASF, desigur J.

8. Aveti un sportiv roman preferat?

Am mai muți sportivi români preferați, atât din timpurile prezente, dar și din cele trecute. Nu cred că pot da un singur nume, mi-ar fi greu să aleg.

9. Daca maine luati decizia sa organizati o competitie sportiva in cadrul ASF, ce sport ati alege?

Foarte grea această întrebare, cea mai grea de până acum, deoarece ar trebui să aleg un sport din mai multe practicate de colegii mei. Cred că cel mai bine aș organiza o „olimpiadă”… La care să se organizeze jocuri de fotbal, handbal, volei, baschet, maraton, tenis, ping-pong și multe altele.

10. Credeti ca teambulding sportiv este in beneficiul organizatiei din care faceti parte?

Da, cu siguranță. Este locul unde se nasc prietenii, unde se formează echipe, unde dispare necunoscutul și apare simpla plăcere a jocului. Indiferent de profilul organizației sau a oamenilor care o formează, pentru că în definitiv o organizație există și este definită doar de oameni, team-building-ul sportiv este de natură a aduce beneficii întregii organizații.

11. Va preocupa performanta echipei dumneavoastra in Campionatul National de Fotbal Corporatist?

Este de la sine înțeles. Plăcerea jocului și satisfacția rezultatului sunt deopotrivă importante. Sunt încrezătoare în echipa Sindicatului ASF, s-au văzut nivelul tehnic, implicarea și dorința de a performa. Iar pentru o echipă care a jucat pentru prima data în această formulă, într-un astfel de campionat, rezultatele obținute sunt deosebite.

12. Angajatii care au rezultate bune in competitiile corporatiste beneficiaza de recompense?

Sindicatul ASF nu își remunerează membri, noi funcționăm într-o formă juridică specifică acestui tip de organizație. Drept urmare, nu avem angajați, deci nici recompense. Recompensele vor face parte din planurile noastre viitoare, dar ele vor fi de natura celor pe care acest tip de organizație ni-l permite.

13. Daca echipa dumneavoastra ar fi invitata sa participe intr-o competitie corporatista la nivel european sau mondial ati aproba deplasarea?

Din nou, Sindicatul ASF este o formă specifică de organizație. Drept urmare, nu se pune problema aprobării deplasării. Dar dacă mă întrebați dacă vom susține financiar această participare, răspunsul este – categoric da.

14. Sindicatul ASF are in vedere inscrierea membrilor sai si in alte competitii sportive?

Da, avem în vedere acest lucru, deoarece avem o serie de solicitări de la colegii noștri. În special ne dorim formarea unei echipe de fete fie pentru handbal, fie pentru volei, dar încă suntem în faza în care analizăm variantele disponibile pentru a dezvolta și un astfel de proiect. Asta ca să nu menționez chiar și faptul că ar mai putea exista și varianta existenței a două echipe de fotbal, din sezonul următor.