1. Practicarea sporturilor in mod organizat este din ce in ce mai bine primita de companiile care doresc  sa-si rasplateasca angajatii. In compania dumnevoastra ce sporturi practica angajatii?
Colegii mei sunt implicati in foarte multe activitati sportive. O sa mentionez cateva, insa cu siguranta mai sunt si altele: fotbal, atat in campionat cat si in afara lui, ciclism, mountain biking, alergare (inclusiv maratoane), volei, badminton, tenis de masa, tenis de camp, inot, ski, fitness, mers pe munte.

2. Ce sport practicati, sau ati practica daca ati avea timp?
Reusesc sa-mi fac timp pentru sport, pentru ca imi e util in a ma mentine in forma, atat fizic, cat si mental. Practic regulat fotbalul, mountain biking si ajung si la sala cel putin o data pe saptamana. Ocazional joc tenis si alerg cel putin un semimaraton pe an. Iar acum, ca vine iarna, sunt foarte fericit ca pot practica sportul meu preferat, ski-ul!

3. Aveti un sport preferat?
Desi cel mai mult urmaresc si practic fotbalul, prefer sa schiez. Si o fac ori de cate ori am ocazia.

4. Ce parere aveti despre participarea echipei dumneavoastra in Campionatul National de Fotbal Corporatist?
Sunt foarte mandru de evolutia echipei. Participarea la CNFC ne-a crescut nivelul: individual dar, mai ales, ca echipa.

5. Veniti pe stadion sa va sustineti echipa companiei?
Daca nu calatoresc, imi sustin echipa din teren, de pe banca sau din tribuna.

6. Ati intalnite in CNFC parteneri de afaceri din alte companii?
Noi, GfK, lucram cu foarte multe companii de top din Romania si o parte din ele participa la CNFC. La fiecare editie la care am participat am avut meciuri directe cu cel putin un client de-al nostru.

7. Cu ce echipa de fotbal tineti?
Tin cu CS Botosani, inca de pe vremea cand Dobrin a antrenat si a jucat la Botosani. Si sunt un fan al Barcelonei.

8. Aveti un sportiv roman preferat?
R: Gica Hagi.

9. Daca maine decideti sa organizati o competitie sportiva in companie, ce sport ati alege?
E dificil de ales un singur sport, pentru ca, asa cum am mai spus, la noi in companie se practica foarte multe sporturi. Dar, daca maine trebuie organizata, atunci vom face un turneu de tenis de camp.

10. Credeti ca teambulding-ul sportiv este, in cele din urma, si in beneficiul companiei?
Orice teambuilding este in beneficiul companiei. Si cel sportiv.

11. Va preocupa performanta echipei dumneavoastra in Campionatul National de Fotbal Corporatist?
Ca membru al echipei, sunt foarte interesat de performanta noastra. Am fost foarte mandri cand am jucat finala ligii FRSC, la a doua participare. Insa mai important decat rezultatele consider ca e spiritul de echipa si implicarea fiecarui coleg la antrenamente si in meciurile „oficiale”, astfel incat sa crestem nivelul de joc.
Participarea echipei la CNFC este popularizata in randul tuturor colegilor. Anuntam meciurile care urmeaza, dupa fiecare meci facem public rezultatul si rezumatul partidei. Da, filmam fiecare meci!

12. Daca echipa dumneavoastra ar fi invitata sa participe intr-o competitie corporatista la nivel european sau mondial ati aproba deplasarea?
Am fi onorati sa primim o astfel de invitatie. Ii vom da curs in functie de costurile pe care le implica.

13. Credeti ca practicarea sportului este importanta pentru persoanele din compania dumnevoastra?
La GfK incurajam practicarea sportului de orice fel si sustinem o serie de initiative sportive. Mai mult, avem o competitie interna Move & Win prin care incurajam colegii sa faca orice fel de miscare, de la banalul mers pe jos, pana la participarea la maratoane sau competitii precum CNFC. Lunar sunt desemnati cei mai „sportivi” colegi pe baza unui sistem de punctaj si sunt recompensati cu echipamente sportive. Participarea in numar mare la aceasta competitie ne arata ca sportul este foarte important pentru colegii din GfK. Mai mult, cu cat sustinem si la nivel corporatist implicarea angajatilor, si numarul celor care aleg sportul ca modalitate de petrecere a timpului liber si chiar ca stil de viata creste.

interviu marius amuraritei