Meciurile din faza sferturilor de finală ale ediției 2023 de toamnă a Campionatului Național de Fotbal Corporatist (București și Ilfov) s-au încheiat, în mare parte, cu victoria favoritelor. De asemenea, majoritatea confruntărilor au avut câștigătoare la diferențe clare. Ceva probleme a întâmpinat Dr. Max, care a trecut de Ezugi la loviturile de departajare (1-1 și 2-1). În semifinale, deținătoarea trofeului în SuperLiga va înfrunta pe Ursus, campioana din primăvara 2022.

Iată ce s-a întâmplat în sferturile de finală:

SuperLiga. Cea mai clară victorie a fost înregistrată de Maspex: 11-5 cu IKEA. Iar în plan ofensiv s-au remarcat Ionuț Tănase (6 goluri) și Alexandru Toader (3), respectiv Sergiu Florea (4). O victorie clară (5-2) a înregistrat și Bucovina, în disputa cu Zentiva. Iar Daniel Carabuz a reușit o triplă. Neașteptat de greu s-a impus Ursus: 4-3 cu Pedro Construct. În timp ce deținătoarea titlului, Dr. Max, a terminat la egalitate (1-1) cu Ezugi. Și a obținut calificarea în semifinale în urma loviturilor de departajare (2-1).

În semifinalele de miercuri, 25 octombrie, avem două confruntări extrem de interesante: Maspex – Bucovina (ora 20.30) și Dr. Max – Ursus (21.15).

Liga FIFCO. Și în această divizie s-au consemnat victorii ale favoritelor. Scorul acestei faze l-a reușit EMAG, 11-3 cu Țiriac Auto. Iar o contribuție deosebită au avut Ionuț Petrescu (5 goluri) și Gigi Voinea (3). Și celelalte partide s-au terminat la diferențe clare: Caroli – GeoStud 6-0, iar Valentin Dobre 2), CartdOil Avantaj – Electromontaj 4-1 și Karcher – Engie 5-2.

Mai apoi, GeoStud a contestat prezența pe teren a unui jucător de la Caroli… Cum a avut câștig de cauză, această formație s-a calificat în semifinale la „masa verde”. Penultima fază e programată miercuri, 25 octombrie: Karcher – EMAG (20.30) și GeoStud – CardOil Avantaj (21.15).

Liga UEFCO. Fostă campioană în SuperLiga, Carrefour n-a avut probleme în meciul cu Facilities Management Services (16-2). Iar Ionuț Chelan a reușit 9 goluri! Victorii clare au obținut Microchip (10-3 cu Crowe) și GFK (8-2 cu ValRom). Mai echilibrată a fost partida pe care Auchan a câștigat-o (5-3) cu Nordic Food.

Miercuri, 25 octombrie, se vor juca semifinalele Carrefour – Auchan (20.30) și Microchip – GFK (21.15).

Liga FRSC. Și în această divizie s-au înregistrat victorii la scor: Alliance Healthcare – ELBI 11-3, Oscar – MagnaPharm 11-4 și Gopet Romania – One Concept 9-4. Un singur meci din sferturile de finală a fost extrem de echilibrat: Izvoarele Căliman – Lidl 2-1. În această fază a competiției au reușit câte un hat-trick Petru Chirică, Alexandru Ioniță, Cătălin Savastru (Alliance Healthcare), Victor Bădica (Oscar), Adrian Macsim (MagnaPharm), Sebastian Cilibeanu (One Concept), în timp ce Mihai Lăcătuș a marcat de 4 ori, iar Marius Dorobanțu (Oscar) 6!

Semifinalele se vor desfășura după următorul program: Alliance Healthcare – Gopet Romania (20.30) și Izvoarele Călimani – Oscar (21.15).

Liga IFSC. Suspensul a fost ucis și în această divizie. În sensul că meciurile au fost dezechilibrate. O dovedesc rezultatele înregistrate: Ness Proiect – Eurial 10-4, AECOM – Bittnet Group 12-1, OMV Petrom – Pfizer 9-5 și Haleon – BricoDepot 6-2. Pe lista celor mai eficienți jucători în „sferturi” s-au aflat Andrei Armașu – 3, Dan Jiva – 4 (Ness Proiect), Adrian Staicu – 3 (Eurial), Gabriel Nicolar – 5 (AECOM), Adrian Domențeanu – 6 (OMV Petrom) și Adrian Hurmuz – 3 (Pfizer).

Cele două semifinale se vor juca miercuri, 25 octombrie, la ora 22.00: Ness Proiect – OMV Petrom și Haleon – AECOM.

În caz de egalitate după timpul regulamentar de joc (20+20 de minute) se vor disputa prelungiri (5 minute). Dacă egalitatea persistă se vor executa lovituri de departajare (serie de 3, iar apoi câte una).

Finalele și meciurile pentru locurile 3-4 sunt programate să aibă loc duminică, 29 octombrie, între orele 13.00 și 17.00.