În general, meciurile din sferturile de finală au fost echilibrate. Și, în mare măsură, favoritele s-au impus. În ceea ce privește semifinalele, care sunt programate miercuri, 22 mai, se anunță câteva confruntări foarte interesante. Mari rivale, Dr. Max și Carrefour vor lupta pentru un loc în finala Ligii UEFCO. În Superliga, Maspex va încerca să se revanșeze în fața celor de la Ezugi, care s-au impus în faza grupelor.
Iată câteva detalii despre partidele de săptămâna trecută, din sferturile de finală.
Superliga
Socotită a fi principala favorită la titlu, Maxpex a câștigat clar (6-2) disputa cu Pedro. Celelalte partide din „sferturi” s-au încheiat la o diferență de două goluri. Cu Marian Stanciu autor al unei „triple”, CardOil Avantaj a trecut cu 8-6 de Auchan. Într-un meci cu mai puține goluri, Cafea Fortuna s-a impus cu 3-1 în fața lui ElectroMontaj. În sfârșit, Ezugi a reușit să dispună cu 9-7 de Geostud. Și a făcut-o deși adversara a fost susținută cu frenezie, ca de obicei, de suporterii ei. Și cu toate că Ionuț Crăciun a reușit să înscrie 5 goluri pentru Geostud. Un rol important în obținerea acestui succes l-a avut Cristian Scurtu, care a marcat 4 goluri pentru Ezugi.
Semifinale (miercuri, 22 mai): Ezugi – Maspex (ora 20.30) și CardOil Avantaj – Cafea Fortuna (21.15).
Liga FIFCO
Cel mai echilibrat meci din sferturile de finală, în această ligă, s-a jucat miercuri, 15 mai. La capătul unei partide de mare luptă, MagnaPharm s-a detașat la limită, 6-5, de Oscar. Patru dintre golurile învingătorilor au fost reușite de Alexandru Derdene. Confruntările de joi, 16 mai, au fost mai dezechilibrate. OMV Petrom și Ness Proiect s-au impus la diferențe de 3 goluri în disputele cu Gopet Romania, respectiv cu Karcher. În sfârșit, la capătul unei partide în care a fost încurajată de numeroși fani, Maxbet a trecut (8-3) de Makita. În aceste confruntări s-au remarcat, în plan ofensiv, următorii jucători: Adrian Domenețeanu (OMV Petrom) – 5 goluri și Angelo Butnaru (Maxbet) – 3 goluri.
Semifinale (miercuri, 22 mai): MagnaPharm – OMV Petrom (20.30) și Ness Proiect – Maxbet (21.15).
Liga UEFCO
Două dintre meciurile din „sferturi” s-au încheiat cu victorii clare: Dr. Max – Pfizer 12-1 și Alliance Healthcare – One Concept 11-4. Deloc întâmplător, Florin Roșioru a înscris 3 goluri pentru Dr. Max, iar Cătălin Savastru a reușit 7 (șapte) penyru Alliance Healthcare. Victorii ceva mai „muncite” au obținut Carrefour (5-2 cu Zentiva) și Microchip (2-0 cu Lidl).
Semifinale (miercuri, 22 mai): Dr. Max – Carrefour (20.30) și Microchip – Alliance Healthcare (22.00).
Liga FRSC
În această divizie, meciurile din prima etapă a fazei eliminatorii au fost dezechilibrate. Cel mai clar succes l-a înregistrat Bucovina, care a trecut cu 11-2 de Peri Romania. Roata Fineas a înscris 6 goluri, iar Marin Dumitru a reușit 4. Al doilea succes ca proporții l-a reușit Haleon: 10-3 cu Lantmannen. Iar Alberto Enache a izbutit un hat-trick. O victorie convingătoare (9-3) a bifat Țiriac Auto în disputa cu Eurial. Iar Sorin Chițu a înscris 5 goluri. În sfârșit, AECOM s-a impus cu 8-3 în fața Asociației Galaxya. Iar Petru Răileanu a marcat de 6 ori pentru formația învingătoare.
Semifinale (miercuri, 22 mai): Haleon – Țiriac Auto (21.15) și Bucovina – AECOM (21.15).
Liga IFCS
Cel mai tare meci din „sferturi”, în această ligă, a fost cel dintre Signal Iduna și Verder Scientific. Cu Florin Bardaș în vervă (a marcat 4 goluri), prima formație s-a impus cu 7-6. În celelalte partide s-au înregistrat victorii mult mai clare. Leviatan a dispus (9-2) de Aqua Bilbor, iar Ionuț Linca a reușit 4 goluri. Saint-Gobain Sekurit s-a impus cu 7-1 în confruntarea cu Mercury 360, iar în prim-plan a fost Paul-Adrian Mihai, autor al unei „triple”. În sfârșit, dar nu în cele din urmă, Nordic Food a câștigat (7-2) cu LPP Romania.
Semifinale (miercuri, 22 mai): Saint-Gobain Sekurit – Leviatan (20.30) și Signal Iduna – Nordic Food (22.00).