Găzduite de terenurile sintetice din Complexul Sportiv Dinamo, meciurile primei runde din ediția 2022 de toamnă a Campionatului Național de Fotbal Corporatist (București – Ilfov) au fost atractive. S-au marcat multe goluri (199 în 20 de partide), iar formațiile care au experiența participărilor trecute, cele mai multe dintre ele, au înregistrat victorii.

Iată un rezumat al confruntărilor din prima etapă:

În Grupa A, Maspex, una dintre formațiile de prim-plan și în ediția trecută, a luat un start lansat impunându-se cu 12-1 în fața lui Alernon. Ionuț Tănase și Alexandru Toader au reușit câte o triplă fiecare, iar Ovidiu Arsene, Geani Bridinel și Cristian Diaconu s-au remarcat în ofensivă prin marcarea a câte două goluri de căciulă. În celălalt meci al grupei, Haleon a câștigat clar (6-2) cu Blue Projects.

Grupa B a început cum nu se poate mai bine pentru Pedro Construct, care a câștigat cu 7-0 disputa cu Kuehne+Nagel. La formația învingătoare Daniel Tunaru a fost un adevărat „tunar”, acesta perforând de trei ori plasa porții adverse. Ceva mai mult de furcă a avut Gopet România, care a depășit cu 8-3 pe Nepi RockCastle. Un rol important în securizarea victoriei l-a avut Virgil Petcu, cu trei goluri înscrise.

Zentiva (6-2 cu Ikea) și Verder Scientific (5-1 cu GFK) împart primul loc în Grupa C după prima rundă. Iar prima formație s-a impus deși a avut și un jucător eliminat (Marcel Dumitru).

În Grupa D, Cardoil Avantaj s-a impus cu 6-2 în partida cu Alliance Healthcare. Iar Marius Duță s-a înscris și el pe lista celor care au reușit câte un hat-trick în această rundă. În celălalt meci al grupei, Synevo și Oscar Downstream au terminat la egalitate, 3-3.

Lider în Grupa E este AVI Prod Group, care a trecut clar (11-3) de Signify. Iar în timp ce Marius Vulpoiu a reușit 4 goluri, Emanuel Roșcan a dat 3. Tot o triplă a izbutit Cristian Bardu (Signify). În celălalt meci al grupei, Bucovina a bifat primul succes din această ediție: 3-1 cu Karcher, golurile fiind marcate de Marius Luca, Cristian Manta și Dumitru Marin, respectiv de Mihai Mînzatu.

Un meci foarte echilibrat a fost cel dintre Pfizer și Alphega, cea dintâi formație impunându-se cu 6-5. S-a remarcat Bogdan Iancu, autor a 4 goluri, care n-au fost însă suficiente pentru a aduce victoria formației sale. Primul lider din Grupa F a devenit Ezugi, care a dispus cu 7-2 de Reckitt Benckiser. Iar o contribuție substanțială la acest succes au avut Valentin Otomega (3 goluri) și George Smărăndache (2).

În Grupa G, A&D Pharma nu i-a menajat pe cei de la Brico Depot, câștigând cu 12-0. Iar Dragoș Popescu a înscris 7 (șapte) goluri! În celălalt meci al grupei, Roland Berger s-a impus la limită (6-5) în fața lui Crowe Romania. Cele mai multe goluri au fost reușite de Toni Drăghici (4), respectiv Alexandru Comănoiu.

Un alt egal s-a consemnat în Grupa H: EMAG – Makita 5-5. Iar Ionuț Petrescu a semnat o triplă pentru prima formație. De această remiză a profitat DSV, care a preluat șefia clasamentului grupei H grație succesului categoric (10-2) din meciul cu Easy WPP Team. Cu 6 (șase) goluri marcate, Robert Bumbăcaru se plasează pe locul 2 în clasamentul golgheterilor la zi.

În Grupa I, Raiffeisen Bank a avut în Cătălin Săvescu principalul marcator, acesta reușind 5 goluri în disputa câștigată cu 11-0 cu Geostud. În cealaltă partidă, Leviatan s-a impus cu 6-1 în fața lui Noark. Iar Daniel Pandele a fost autorul unui hat-trick.

În sfârșit, dar nu în cele din urmă, OMV Petrom a făcut scorul primei etape (14-0) cu Anconi M&E Group. În prim-plan s-au aflat Romeo Gemalescu și Mihai Radoias, fiecare cu câte 3 goluri. Un succes confortabil a înregistrat și Farmexim: 12-5 cu Lidl.

Competiția continuă miercuri, 14 septembrie, și joi, 15 septembrie, când sunt programate meciurile etapei cu numărul 2 din prima fază a grupelor.