Ca in ficare editie, in primele 3 etape, in grupele preliminarii echipele isi studiaza adversarii si isi fac socoteli pentru calificarea in faza a doua a competitiei. Pana la alcatuirea Ligilor mai avem insa o etapa, iar in multe cazuri clasamentul este neconcludent.

Grupa A este condusa de Hidroelectrica si RB, cu cate 4 puncte, Urmeaza Zuzu cu 3 puncte si CLAAS, fara victorie. Asteptam surpizele din acesta ultima etapa a grupelor preliminarii. Hidroelectrica are nevoie de victorie pentru a termina in pozitia de lider. RB spera insa intr-un esec al celor de la Hidroelectrica si mizeaza pe o victorie cu ZUZU.

Grupa B pare mai incurcata decat prima grupa. Makita si Neumarkt au cate 4 puncte si se lupta pentru prima pozitie. In intalnirea directa a fost egal (3-3), iar Neumarkt a castigat in urma loviturilor de departajare. In celalta jumatate a clasamentului Unilever, cu 3 puncte, asteapta greseala adversarilor, in acest timp Pluriva a optat serios pentru Liga FRSC.

Grupa C este prima grupa in care avem un lider cu procentaj maxim: Genpact – 6 puncte. Urmeaza, umar la umar Mediplus si Brenntag, cu 3 puncte si DB Cargo fara victorie. Cum ultima etapa aduce fata in fata liderul si ultima clasata, se pare ca pentru cele 4 echipe exista in acest moment doar problema adversarilor din viioarle grupe.G

Grupa D este matematic fracturata. GFK si Comdata ocupa zona superioara a clasamentului cu cate 6 puncte, in timp ce zona de jos este administrata de eMAG si BearingPoint. Urmeaza doua meciuri tari etapa aceasta. GFK si Comdata joaca pentru Liga FIFCO iar eMAG si BearingPoint pentru Liga UEFCO. Greu de dat un pronostic.

Grupa E┬árepeta povestea grupei precedente. Sindicatul ASF si Anchor Grup, cu cate 6 puncte, s-au rupt de zona de jos a clasamentului si se intalnisc in “decisiv” saptamana asta. British School si Timac Agro cauta Liga UEFCO. Ar fi o premiera pentru ambele.

Grupa F. Unicredit Bank pleaca favorita in ultima etapa – 6 puncte, 16 goluri marcate, un gol primit. Optiune serioasa pentru Liga FIFCO. Zentiva are insa si ea manualul de fotbal in geanta cu echipament. Michelin intalneste Rematholding si spera sa stranga 6 puncte. A putea fi 3 echipe cu 6 puncte la finalul saptamanii iar departajarea sa fie facuta de golaveraj.

Grupa G. Doua echipe incomode si ambitioase, GSK si IKEA, conduc in clasament cu cate 6 puncte. eJobs si Heineken au cate doua infrangeri. Ne va lamuri etapa aceasta: GSK – IKEA si eJobs – Heineken.

Grupa H are o singura favorita inainte de ultima runda: Alphega, cu doua victorii in doua partide. Oscar Downstream si UiPath, ambele cu 3 puncte, au doar varianta Liga UEFCO, in timp ce MAN va merge probabil in Liga FRSC.